Fotoreportaj: Pe urmele Top Gear in Romania

Joviali, puşi pe glume şi amabili cu fanii. Aşa sunt în emisiunea Top Gear, aşa sunt şi în realitate cei trei realizatori Jeremy Clarkson, Richard Hammond şi James May.

Am fost ieri pe Transfăgărăşan şi am stat câteva ore aproape de echipa care a filmat în România, asaltată de 15 maşini de fani. Rezultatul: un fotoreportaj inedit!

Cei trei au pus rapid de un concurs „localizat”: cine trage prelata mai repede pe decapotabile şi fuge mai repede de urşi. Nu pe jos, ci cu LamborghiniFerrari şi Aston Martin. Cine a câştigat, veţi vedea mai jos.

Ziua de joi a început devreme pentru echipa celor de la Top Gear. La ora 8:30 erau deja, în formulă completă, la baza barajului Vidraru.

După aproximativ două ore de organizare au filmat două duble pe valea Argeşului, la baza barajului. Au urcat apoi pe baraj, mergând încet, continuându-şi drumul către Bâlea Lac.

Fanii prezenţi încă de dimineaţă au îndurat un frig şi un vânt năprasnic. Chiar şi cele trei vedete s-au acoperit cu pături la un moment dat. În jurul orei 11.00, de pe barajul Vidraru a plecat o coloană formată din cele trei maşini. Jeremy Clarkson a condus un Aston MartinRichard Hammond a mers cu Ferrari, iar James May cu Lamborghini.

Traseul între Barajul Vidraru şi Cabana Capra a fost străbătut cu maxim 60 km/h şi a avut două opriri. Prima a fost făcută doar de dragul fanilor. Cei trei au stat de vorbă, relaxaţi, cu admiratorii.

Din dialogul cu fanii a venit şi ideea concursului. “Există o problemă cu urşii din zonă?”, a întrebat Clarkson. Era curios dacă problema este de pe vreme lui Ceauşescu, de când dictatorul venea aici la vânătoare. “Oare urşilor le-ar plăcea să-l mănânce pe Richard Hammond?”, a glumit Clarkson. Zece minute, cei trei au făcut poze cu fanii, fără a se arăta deloc deranjaţi. “Yes, please“, răspundeau ei amabili la fiecare solicitare.

După încă 10 km, a urmat o altă oprire, de data aceasta pentru filmare. Am fost rugaţi frumos să păstrăm liniştea pentru a se putea filma.

Concurs: Atac de urşi pe Transfăgărăşan. Care dintre cele trei maşini îşi ridică plafonul mai repede. Clarkson a dat startul: “3,2,1 Bear! “. Clarkson a şi câştigat, cu Aston Martin. Din nou poante. Clarkson însă era singurul cu volan pe dreapta şi mereu avea tendinţa de a se urca pe stânga. De aici un alt prilej de glume şi distracţie la filmari.

Pentru filmări, drumul a fost închis între Cabana Capra şi tunelul de la Balea Lac şi între Bâlea Lac şi Bâlea Cascadă, timp de 6 ore, intre 13 si 19 PM.

Sursa: paginademedia.ro, multumiri Petrisor Obae